Usein kysytyt kysymykset


Missä maissa Image Wearin tuotteet valmistetaan?

Image Wearin oman malliston tuotteet valmistetaan Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Bulgariassa, Puolassa, Intiassa ja Bangladeshissa.

Tarjoamme asiakkaillemme myös laajan valikoiman muiden yritysten valmistamia tuotteita. Kenkiä hankimme Suomesta ja Ruotsista, käsineitä Ruotsista, trikootuotteita Bangladeshista ja Intiasta. Muita hankintamaita ovat Bulgaria, Norja, Portugali, Puola, Saksa ja Viro.

Miksi kaikkia tuotteita ei valmisteta Suomessa?

Valmistuksen kustannustaso on Suomessa niin korkea, ettemme pysty valmistamaan kaikkia tuotteita kilpailukykyisesti Suomessa.

Kuka valmistaa Image Wearin tuotteet?

Narvassa Virossa sijaitseva tytäryhtiömme Image Wear AS valmistaa suurimman osan tuotteistamme: osuus vaihtelee 60-80 prosentin välillä. Kiireellisinä aikoina käytämme normaalia enemmän alihankkijoita, jolloin tytäryhtiömme valmistuksen suhteellinen osuus on pienempi. Meillä on pitkäaikaisia alihankintakumppaneita Baltiassa, Bulgariassa, Intiassa ja Bangladeshissa.

Millaisista materiaaleista tuotteenne valmistetaan?

Tuotteemme valmistetaan työvaatekankaista. Työvaatekankaat on valmistettu kestämään jokapäiväistä käyttöä ja suurin osa myös teollista huoltoa. Ne ovat tavallisia vaatteita kestävämpiä esimerkiksi hankauksenkestoltaan ja myös helpommin huollettavia.

Kangastoimittajamme ovat pääasiassa eurooppalaisia työvaatekangasvalmistajia.

Mistä kankaat ovat peräisin?

Kangastoimittajamme ovat eurooppalaisia, mutta heidän käyttämänsä raakakankaat valmistetaan Aasiassa. Värjäys ja viimeistys tehdään Euroopassa.

Onko teillä ekomallistoa?

Ei vielä. 

Käytättekö kierrätettyjä materiaaleja tuotteiden valmistuksessa?

Emme ainakaan toistaiseksi. Kierrätetystä materiaalista valmistettuja työvaatekankaita, jotka olisivat riittävän kestäviä ja teollisesti pestäviä, ei juuri ole saatavilla.

Miten hyödynnätte omat kangasjätteenne?

Kangasjätteet kerätään ja toimitetaan energiajätteeksi.

Miten kierrätätte vanhoja työvaatteita?

Testaamme kierrätettyjen tuotteiden vastaanottoa Tampereen myymälässämme. Olemme tehneet joidenkin suurasiakkaiden kanssa sopimuksen tuotteiden kierrätyksestä yrityksen henkilöiltä toisille. Lisäksi teemme yhteistyötä UFF:n ja SPR:n kanssa.

Teemme yhteistyötä Tampereen seudun ammattiopiston Tredun tekstiili- ja vaatetuslinjan kanssa kierrätetyistä vaatteista tehtyjen tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta.

Teemme yhteistyötä myös Globe Hopen kanssa. Tarkoituksena on hyödyntää asiakkaan käytettyjä tuotteita asiakkaan uudessa mallistossa tai asiakas- sekä henkilökuntalahjoina.

Miten valmistamianne vaatteita kannattaa huoltaa, jotta ne kestäisivät hyvinä mahdollisimman pitkään?

Tärkeintä on pestä vaate pesuohjeen mukaisesti tarpeeksi usein. Likainen vaate kuluu nopeammin puhki erityisesti saumoista, joten säännöllinen pesu pidentää vaatteen käyttöikää.

Miten huomioitte materiaalivalinnoissanne sen, että valmiit vaatteet voidaan pestä ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen?

Suurin osa tuotteistamme ja niiden valmistusmateriaaleista on teollisen pesun kestäviä. Teollinen pesu tarkoittaa suurimittaista pesulatoimintaa erotuksena kotona tapahtuvasta pesusta. Teollinen pesuprosessi on tarkkaan mietitty ja useimmiten ympäristösertifioitu.

Miten Image Wear valvoo tuotteidensa tuotanto-olosuhteita?

Tunnemme kaikki materiaalintoimittajamme ja alihankkijamme. Image Wearin valmistuspäällikkö ja valmistuksen asiantuntija vierailevat säännöllisesti yhteistyökumppaneidemme tuotantopaikoissa. Auditoimme materiaalintoimittajia ja alihankkijoita säännöllisesti. 

Olemme Business Social Compliance Initiativen jäsen. Amfori BSCI on eurooppalainen, sosiaalisen vastuun ja laadunvalvonnan aloite, jonka jäsenenä sitoudumme parantamaan toimitusketjuumme kuuluvien tuotantolaitosten olosuhteita. BSCI:n auditoijat auditoivat tuotanto-olosuhteita erityisesti ns. riskimaissa. Olemme liittyneet mukaan myös Sedexiin (Supplier Ethical Data Exchange), joka on brittilähtöinen sosiaalisen vastuun valvontajärjestelmä.

Mistä käyttämänne puuvilla on peräisin?

Tällä hetkellä emme tunne kangasvalmistajiemme käyttämän puuvillan alkuperää. Tavoitteenamme on selvittää puuvillan alkuperämaita yhteistyössä materiaalintoimittajiemme kanssa.

Mitä auditoinnissa tapahtuu?

Käymme läpi auditoitavan yrityksen kanssa auditointilomakkeen, jossa kysytään muun muassa työoloista, lainsäädännön noudattamisesta, työturvallisuudesta ja työntekijöiden oikeuksista. Keskustelut käydään sekä työntekijöiden että tehtaan johtajan kanssa. Lisäksi kierrämme tehtaalla, teemme havaintoja ja dokumentoimme tekemämme havainnot.