Vuoden nuori työvaatesuunnittelija, työvaatteet

Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija 2019 on Iita Saarva. Lapin yliopistossa vaatesuunnittelua opiskeleva Iita on ehtinyt jo aiemmin valmistua teolliseksi muotoilijaksi Kouvolan ammattikorkeakoulusta. Image Wearin järjestämässä suunnittelukilpailussa oli tällä kertaa tehtävänä suunnitella naisille ja miehille rakennusteollisuuteen sopivat näkyvyysluokan EN ISO 20471 luokka 2 tai 3 asukokonaisuudet.

Asukokonaisuudesta piti löytyä naisille ja miehille varoitustakki, varoitusliivi ja varoitushousut. Saarva piti aihetta kiinnostavana sen haastavuuden takia. ”Työvaatteita käytetään haastavissa olosuhteissa, joten niiden toimivuus on tärkeää”, sanoo Saarva ja jatkaa: ”Vaatteiden ulkonäöllä olisi kiva leikitellä, mutta varoitusvaatteiden standardit rajoittavat todella paljon.” Ideoita mallistoonsa Iita keräsi tutkimalla jo markkinoilla olevia varoitusvaatteita sekä haastattelemalla työvaatteiden käyttäjiä.

Saarva kertoo ammentaneensa mallistoon ideoita myös työkokemuksestaan ja harrastuksistaan: ”Minulla on harrastuksia, joissa ollaan haastavissa olosuhteissa. Melonnassa ja kiipeilyssä vaatteilta vaaditaan paljon. Työvaatteet ovat vähän samanlaisia.” Iitan raikkaista ideoista kerromme lisää, kun mallisto on julkistettu.

Image Wear Työvaatteet – Parempia Työpäiviä!