Image Wear osallistuu jälleen kansainväliseen Vaatevallankumous-kampanjaan 23.–29. huhtikuuta. Kampanjassa ihmiset ympäri maailman näyttävät, että vaateteollisuudelta halutaan vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi 5 vuotta siitä, kun Rana Plaza -rakennus romahti Bangladeshissa. 1133 ompelutehtaan työntekijää kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään vuosittain Rana Plazan romahduksen vuosipäivän ympärillä.

Lue lisää vaatevallankumouksen taustoista: http://fashionrevolution.org/country/finland/

Kampanjan aikana Image Wearin henkilökunta kulkee vaate nurinpäin käännettynä, millä kannustetaan keskustelemaan vaatteiden alkuperästä ja niiden valmistuksesta. Jaamme myös sosiaalisessa mediassa kuvia vaatteidemme valmistajista.

Vaatevallankumous kannustaa yrityksiä kertomaan, missä ja kenen toimesta heidän vaatteensa valmistetaan. Tällä kertaa esittelemme ompelijamme Julian Mikhaylovan.

Julia Mikhaylova on työskennellyt Image Wearin Narvan tehtaalla vuodesta 2007. Julialla on ompelualan erityiskoulutus ja kokemusta erilaisista ompelu- ja saumauskoneista – niinpä hän yleensä hoitaakin monimutkaiset ja tarkkuutta vaativat ompelutyöt ja työjälki on tietysti erinomaista.

Julia on valoisa, ystävällinen ja kohtelias nainen, jonka perheeseen kuuluu aviomies ja kolme lasta – 25- ja 17-vuotiaat pojat sekä 12-vuotias tytär. Liikunnallinen ja aktiivinen ompelija harrastaa luistelua, hiihtoa ja aerobicia sekä lukee mielellään venäläisiä klassikoita. Kesäisin hän pyöräilee töihin.