Vaatevallankumous (Fashion Revolution) on kansainvälinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa. Kampanjapäivä on joka vuosi 24. huhtikuuta.
Lue lisää vaatevallankumouksen taustoista: http://fashionrevolution.org/country/finland/
 
Image Wear haluaa tukea vaateteollisuuden vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä osallistumalla vaatevallankumoukseen. Henkilökuntamme kulkee kampanja-ajan vaate nurinpäin ja herättää ihmisiä sitä kautta keskustelemaan vaatteista ja niiden valmistuksesta. Esittelemme tässä lisäksi työvaatteidemme tekijöitä sekä vaatteiden loppukäyttäjää. 

Irina Šarova | Ompelija, Narva

Irinia Šarova syntyi vuonna 1969 Viron Narvassa. Irinalla on alalle ammatillinen koulutus ja hän on työskennellyt Image Wearin palveluksessa syyskuusta 2007 lähtien. Irina on lapsesta asti rakastanut ompelua ja hän tykkää nähdä valmiiksi tehtyjä vaatteita joissa hän näkee oman kätensä työnjäljen. Irinan vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu jooga, kirjallisuus, eri uskontojen opiskelu sekä kukkien kasvatus.

Satu Kerosvuo | Saumaaja

Satu päätyi Image Wear Mediwelle töihin artesaaniharjoittelun kautta. Vuoden 2006 elokuussa hänet vakinaistettiin saumaajaksi. Saumaajan työn lisäksi hän työskentelee tarvittaessa viimeistelevillä koneilla, kuten nappi ja napinreikä sekä myös viikkaajana. Satu on Iisalmen yksikön nuorimmasta päästä, vähän yli 34 v. Hänellä on 3 tytärtä, jotka ovat kaikki syntyneet työsuhteen aikana. Nyt hän on ollut täysipainoisesti töissä kolmisen vuotta ja työskentelee urakalla. Töiden vastapainoksi Satun harrastuksia ovat kuntosali ja lenkkeily.

Teija Keskinen | Postinjakaja

Kangasalan jakelutoimipakka, Posti Oy

Jututimme työvaatteidemme loppukäyttäjää, Posti Oy:n jakelijaa Teija Keskistä vaatevallankumouksen teemoilla.

Olimme kiinnostuneita kuulemaan, onko hänelle vaatteiden alkuperällä merkitystä. Teijan sanoo miettivänsä vaatteiden alkuperää, mutta kokee että vaatteiden alkuperästä on hyvin huonosti tietoa ostotilanteessa. Vaatteiden valmistusmaalla ei ole niinkään merkitystä, kunhan työntekijöillä on hyvät työolot sekä lakien mukaiset työsopimukset kunnossa.

Yrityksen vastuullisuuden parantamiseksi Teija kommentoi toimivan valvonnan. Valvonnan lisäys parantaisi vaateteollisuudessa työskentelevien työntekijöiden työoloja, koska lomat sekä palkka-asiat olisivat kunnossa. Työtä tehtäisiin myös turvallisesti ja hyvässä ilmapiirissä. Teija listaa myös millaisia vastuullisuustietoja yritykset voisivat tuoda esille vaikka nettisivuillaan. - Taustatietoa yrityksen omistajista ja johtajista. Miten työtä tehdään, minkälaisia työpäiviä tekijöillä on sekä kuka tekee, mitä tekee sekä tekevätkö jotkut kaikki vaiheet työstä. Olisi mukava saada tietoa ompelijasta aina yrityksen johtoon.

Omat työvaatteensa Teija on saanut syksyllä 2015. Uusia työvaatteita hän kertoo saavansa parin vuoden välein. Vaatteiden uusiminen riippuu hyvin paljon työtehtävistä. Autoreiteillä, jossa kannetaan ja nostellaan, kuluvat vaatteet eri tavalla kuin sisätöissä.

Lopuksi halusimme kuulla Teijan mielipiteen kierrätystyövaatteista, jotka ovat jo olleet toisella työntekijällä käytössä. Kierrätyksen ja huollon kautta, täysin toimivien vaatteiden elinkaarta saataisiin pidennettyä ja tekstiilijätteen määrä vähennettyä. Voisiko hän itse käyttää kierrätettyjä työvaatteita? –Kyllä voisin käyttää. Jos tuote on korjattu asianmukaiseksi, niin voisin käyttää.