Kierrätyksen merkitys

Iso osa suomalaisten viikoittain roskiin heittämistä tuotteista on kierrätettävissä. Kierrätettäessä hävitettävät tuotteet pilkotaan ja niistä tehdään jotain uutta – joko uutta materiaalia tai uusia tuotteita. Näin normaalisti roskiin päätyvät tuotteet saavat uuden elämän ja kaatopaikoille kertyy vähemmän jätettä. Jopa pienillä kierrätystoimenpiteillä on merkittävä vaikutus ja ne voivat auttaa suojelemaan ympäristöä sukupolvien ajan.

 

Tuotteen pitkä elinikä on paras tapa säästää ympäristöä 

Tuotteidemme taustalla on vuosien ammattitaito, huolellinen suunnittelutyö sekä työvaatteille kehitetyt laadukkaat ja kulutusta kestävät materiaalit, joilla varmistamme työvaatteille mahdollisimman pitkän elinkaaren. Myös helposti korjattavat vaatteet ja oikeanlainen huolto pidentävät työvaatteiden käyttöikää.

Image Wear työvaatteet, työvaatteen kierrätys

 

Asiakasmallistojen ja muiden työvaatteiden kierrätys tuotteena

Image Wear työvaatteet, kierrätys

Autamme asiakkaitamme työvaatteiden kierrätyksessä. Työvaatteiden tarve vaihtelee. Puhtaita ja ehjiä vaatteita voidaan palauttaa meille joko asiakkaan kanssa sovitun keräyspisteen tai pesulan kautta. Asiakkaan tilauksissa kierrätetyt työvaatteet toimitetaan aina ensin.

Tampereen ja Porin myymälämme ottavat vastaan puhtaita ja ehjiä työvaatteita sekä asusteita. Vaatteiden kierrättäjä saa kiitokseksi -20 % alekupongin, jonka voi käyttää missä tahansa Image Wearin myymälässä. Jatkokäyttöön kelpaavat tuotteet ovat tarjolla edullisesti Tampereen ja Porin myymälöiden Ekovalinta-myyntirekeissä.

 

 

 Asiakasmallistojen ja muiden työvaatteiden kierrätys materiaalina

Image Wear työvaatteet, laukku uusiomateriaalista

Kun vaate on niin kulunut, ettei sitä voi käyttää enää työvaatteena, on mietittävä, miten estetään sen päätyminen energiajätteeksi. Joskus asiakkaan mallistosta jää pois tuotteita, joita ei voi kierrättää toisille käyttäjille. Näissä tapauksissa etsimme yhdessä asiakkaan kanssa elinkaarensa päässä oleville työvaatteille uuden elämän. Kierrätys- ja ylijäämätuotteiden tekstiilimateriaaleja voidaan hyödyntää uusiin tuotteisiin sellaisenaan. Takista voidaan tehdä esimerkiksi laukku tai neuletakista pipo.

 

 Käytöstä poistuneet tuotteet uudeksi raaka-aineeksi

Aina käytöstä poistettujen tai ylijäämätuotteiden tekstiilimateriaaleja ei voida hyödyntää uusiin tuotteisiin sellaisenaan. Tekstiilisen elinkaarensa lopussa olevat työvaatteet on mahdollista kierrättää raaka-aineeksi kestäviin ja uudelleen kierrätettäviin komposiittituotteisiin.

Kierrätykseen tulevien vaatteiden pitää olla kuivia, eikä niiden mukana saa olla muuta kuin tekstiilituotteita, ei esim. pahvia. Sairaalatekstiilien pitää olla pestyjä. Vaatteet toimitetaan kierrätyskumppanillemme. Vaatteet revitään, muovi ja metalli erotellaan uusiokäyttöä varten, vaatesilppu yhdistetään kierrätysmuovisilppuun ja syntyy granulaattia. Granulaateista tehdään muovikomposiittituotteita, jotka elinkaarensa päässä pystytään kierrättämään taas uusiksi tuotteiksi. Tuotteen arvioitu elinikä on noin 50 vuotta. Kierrätysprosessista saadaan laskelmat, paljonko on säästetty vettä ja hiilidioksidia verrattuna neitseellisen materiaalin tuottamiseen.

Asiakkaamme VR uusi viime vuonna junissa työskentelevän henkilökunnan työvaatteet. Image Wear on uuden työvaatemalliston toimittaja, mutta myös yhteistyökumppani kierrätyksessä. Suurin osa vanhoista työvaatteista käytettiin muovigranulaatin valmistukseen. Kierrätyskumppanimme kautta vaatteista valmistettiin mm. kuormalavoja ja kukkalaatikoita sekä messu- ja ulkokalusteita. 

                  Image Wear työvaatteet, Cliff

Kiinnostuitko? Mikäli yritykselläsi on tarvetta kierrätyspalveluihin, ota yhteyttä Image Wearin vastuullisuusjohtaja Kati Tukiaiseen email kati.tukiainen(at)imagewear.fi