Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailu on Image Wearin järjestämä kilpailu suomalaisille vaatesuunnittelun opiskelijoille/vastavalmistuneille. Image Wear haluaa tukea suomalaista vaatesuunnittelua ja nuoria opiskelijoita sekä kannustaa nuoria työvaatteiden maailmaan.

Hyvät työvaatteet ovat osa yrityksen ilmettä ja auttavat ihmisiä tekemään työtään tehokkaammin, mukavammin ja turvallisemmin.

 

KilpailutehtäväImage Wear työvaatteet, teollisuus

Suunnittele naisille ja miehille rakennusteollisuuteen sopivat näkyvyysluokan EN ISO 20471 luokka 2 tai 3 asukokonaisuudet. Asukokonaisuudesta pitäisi löytyä naisille ja miehille varoitustakki, varoitusliivi ja varoitushousut.

Kilpailussa haetaan toteuttamiskelpoista suunnitelmaa. Sinun ei odoteta tuntevan alan standardeja. Standardien tuomat muutokset ja vaatimukset tuotteisiin katsomme yhdessä voittajan kanssa tarkemmin.

Haemme kilpailussa uudenlaista näkyvää työvaatetta, joka olisi innovatiivinen ja toimiva. Tärkeää on, että työntekijällä on työvaatteissaan mukava ja turvallinen olo, ja työskentely sujuu.

Rakennusalan työvaatteissa arvostetaan tällä hetkellä joustavuutta, hengittävyyttä, kestävyyttä, ja likaa hylkivää materiaalia. Image Wearin verkkosivuilta https://www.imagewear.fi/verkkokauppa/teollisuus/varoitusvaatteet ja myymälöistämme löydät Image Wearin nykyisen malliston tuotteet. Voit halutessasi muuttaa näiden tuotteiden ulkonäön uusiin ulottuvuuksiin ja suunnitella myös uutta. Mikäli haluat meiltä lisätietoa standardeista, ota yhteyttä lisätiedot kohdan yhteyshenkilöön. Autamme tarvittaessa, jotta pääset etenemään työssäsi.

 

Vuoden nuori työvaatesuunnittelija, työvaatteet

Osallistumisohjeet

Ideoi ja luonnostele näkemyksesi. Rakennusalan standardien tuntemus vaatii alan asiantuntemusta. Tätä asiantuntemusta on meillä Image Wearilla, joten ethän pidä vaatteen näkyvyysstandardia esteenä osallistumiselle. Plussaa on, jos voit ehdottaa sopivia materiaalivaihtoehtoja, mutta se ei ole vaatimus.

Suunnittele mallistolle myös nimi.

Lähetä kilpailutyösi paperilla ja sähköisesti (pdf ja ai) 15.11.2019 mennessä osoitteeseen: Image Wear Oy, Yrittäjänkatu 24, 33710 Tampere. Sähköposti: suunnittelukilpailu@imagewear.fi. Merkitse kuoreen viitteeksi Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija 2019.

Liitä kilpailutyön mukaan erillinen paperi, josta käy ilmi nimesi, oppilaitoksesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Muista liittää mukaan allekirjoitettu suunnittelusopimus. Kilpailutöitä ei palauteta.

Töiden perusteella raati valitsee 3 – 5 suunnittelijaa haastatteluihin, jotka käydään viikolla 48. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 5. joulukuuta mennessä.

Image Wear valmistaa kilpailun voittajan asukokonaisuuden yhdessä kilpailun voittajan kanssa. Materiaali- ja tarvikevalinnat tehdään yhdessä ostotiimimme kanssa. Tekninen toteutus tehdään yhdessä mallimestarin kanssa. Tuotekehitysyksikön 

Suunnittelukilpailu, työvaatteet, työasut

päällikkö ja tuotepäällikkö ovat mukana koko prosessin ajan. Image Wear saa suunnittelijalta oikeuden asukokonaisuuden mahdolliseen kaupalliseen tuotantoon.

 

Palkinnot

Voittaja palkitaan julkistustilaisuudessa vuonna 2020. Voittaja ja asukokonaisuus ovat esillä tapahtumassa/tapahtumissa. Voittaja sitoutuu olemaan kertomatta voitosta julkistustilaisuuteen asti.Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija 2019 saa 2000 euron arvoisen palkkion, jonka lahjoittaa Image Wear.

 

Kilpailun säännöt

· Kisaan voivat osallistua kaikki Suomessa opiskelevat opiskelijat, joiden pääaineena on vaatesuunnittelu tai sitä vastaava, jollain toisella nimikkeellä annettava tekstiili-, muoti, tai vaatetusalan opetus.Lähettämällä kilpailutyön osallistuja sitoutuu

Stiili, työvaatteet, työasut

 seuraaviin sääntöihin:

· Myös vuonna 2018 ja 2019 valmistuneet tai valmistuvat voivat osallistua kilpailuun.

· Image Wearin henkilökunta ei voi osallistua kilpailuun.

· Kilpailuun osallistutaan Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailua varten suunnitellulla asukokonaisuudella. Jo muihin kilpailuihin suunnitelluilla töillä ei voi osallistua kilpailuun.

· Image Wear sopii voittajan kanssa voittotyön valmistamisesta yhteisissä suunnittelupalavereissa. Tuotannollisten seikkojen takia asuun voi tulla muutoksia, joista sovitaan yhdessä voittajan kanssa.

· Voittotyö jää julkistustilaisuuden jälkeen Image Wearin omistukseen.

· Image Wear saa oikeudet asukokonaisuuden kaupalliseen tuotantoon.

· Mikäli asukokonaisuus tulee tuotantoon, tuotteisiin tehdään rajoitettu määrä pahvisia tuotelappuja, joissa suunnittelijan nimi mainitaan. Image Wearilla on oikeus muokata tarinaa ja malliston nimeä suunnittelijan luvalla / yhdessä suunnittelijan kanssa.

· Image Wear voi ottaa tuotantoon myös muita kuin voittajan asukokonaisuuksia. Muista asukokonaisuuksista tai niiden osista sovitaan erillinen korvaus.

 

Haluatko tulla tutustumaan toimintaamme Tampereelle?

Järjestämme tutustumistilaisuuden Tampereen toimipisteessämme (Yrittäjänkatu 24)

tiistaina 10. syyskuuta klo 13.00-15.00

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tutustumistilaisuuteen:

Essi Elorae, email: essi.elorae@imagewear.fi

Työvaatteet, työasut

 

 

Image Wear Oy lanseerasi ensimmäisen Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailun vuonna 2017. Kilpailutehtävänä oli suunnitella tarjoilijan ja kokin asukokonaisuuksista koostuva ravintola-alan mallisto. Kilpailun voitti Savonia-ammattikorkeakoulun vaatetusmuotoilun linjalta valmistunut Laura Tahvanainen. Voittaja julkistettiin Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa, jossa Lauran suunnittelema mallisto oli esillä messujen ajan.