Marraskuun aikana myymälöidemme väliset lähetykset vaihtuivat kertakäyttöisistä muovisista postituspusseista RePackin uudelleenkäytettäviin kuljetuspakkauksiin. Testaamme RePack-lähetyksiä aluksi myymälöidemme välisessä liikenteessä toukokuuhun 2021 asti.

Mikä on RePack?

RePack on palautettava pakkaus, jota voidaan käyttää useita kertoja. Pakkaus säästää sekä rahaa että ympäristöä, sillä se on suunniteltu kestämään vähintään 20 käyttökertaa. Pakkaus on kierrätettyä muovia (polypropeenia), joten se edistää kierrätystä, säästää luonnonvaroja ja vähentää jätteen syntymistä. Yhden pienen muovipussin valmistuksen hiilijalanjälki on 50 % suurempi kuin palautettavan RePack-pakkauksen hiilijalanjälki. Pahvilaatikkoon verrattuna RePackilla on pienempi hiilijalanjälki jo yhden uudelleenkäyttökerran jälkeen.Image Wear työvaatteet, re-pack

Miten testimme etenee?

Päätimme testata Repack-pakkausta ensin yrityksemme sisäisissä lähetyksissä. Myymälöidemme välisessä liikenteessä kulkee vuosittain satoja pakkauksia. Postituspusseista syntyy melkoinen määrä muovijätettä.

Image Wear työvaatteet, re-pack

Lahden myymälämme on testannut Repack-kuljetuspakkausta nyt kolmisen viikkoa. Kokemukset ovat positiivisia. ”On kiva pakata kestävään pussiin, jota voi käyttää monta kertaa”, kertoo myyntipäällikkö Elina Malkamäki. ”Pieniä toimituksia on hieman hankala pakata isoon RePack-pussiin, mutta kyllä niihinkin pakkaaminen onnistuu, kun käyttää vähän teippiä. Postilappu täytyy myös teipata, koska sen liimapinta ei pysy pussissa. Pussiin mahtuu hyvin erikokoisia tuotteita ja esimerkiksi talvivaatteitakin voi siinä hyvin lähettää. Tulee hyvä mieli, kun pystyy lähettämään ja pakkaamaan tuotteita vastuullisemmin.”

Mikäli puolen vuoden testijakso osoittautuu toimivaksi, otamme RePack-lähetykset käyttöön myös asiakkaille toimitettaviin paketteihin.