Työhyvinvoinnin ja -terveyden vuoksi työssä on tärkeää säilyttää iho ja sen mikroilmasto kuivana ja oikean lämpöisenä. 

kerrospukeutuminen työvaatteet

Tehokas kerrospukeutuminen perustuu
3-kerrosperiaatteeseen. Perusajatuksena on muodostaa useiden vaatekerrosten välille lämpöä eristäviä ja johtavia ilmakerroksia. Hiki siirtyy ihon pinnalta vaatetuksen, kehon liikkeiden ja ilman yhteisvaikutuksesta.

Oikeat materiaalivalinnat sekä vaatteiden lisääminen tai vähentäminen mahdollistavat tehokkaan lämmönsäätelyn. Elimistö voi kohdentaa energian itse työsuoritukseen, kun sitä ei kulu kosteuden haihduttamiseen. Kerrospukeutumiseen ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Kerroksia kannattaa pukea ja riisua sääolosuhteiden, oman tarpeen ja fyysisen aktiivisuuden mukaan.

Asusteet: Muista myös kehon ääreisalueita; jalkateriä, käsiä, ranteita ja päätä. Niiden kautta haihtuu paljon lämpöä, minkä vuoksi ne on suojattava hyvin etenkin viileässä ja kylmässä työskenneltäessä. Tavalliset puuvillasukat kastuvat hikoillessa ja varpaat kylmettyvät. Tekniset sukat lämmittävät ja siirtävät kosteuden sukan ulkopintaan. S0351 Outlast Temperature Regulation urheilusukka Bambusukat pitävät jalat viileinä kuumalla lämpimänä kylmällä.
S0339 Miesten bambusukka 
Kerrospukeutuminen toimii myös jaloissa; alle ohut alussukka ja päälle paksumpi lämpösukka. Alussukka siirtää kosteutta iholta sekä ehkäisee hiertymiä vähentämällä jalan ja kengän välistä kitkaa.

 Välikaudet - Syksy ja kevät: 3-kerrosvaatetus toimii parhaiten välikausien vaihtelevissa säissä - välillä sataa ja tuulee, toisinaan aurinko lämmittää paahteisestikin. Välikerroksia lisäämällä säilytät miellyttävän työskentelylämpötilan kylmän viiman yllättäessä. 70634 Merinovilla aluspaita 70635 Merinovilla alushousut Lämpimällä sateella kuoritakki toimii sadesuojana ilman välivaatetustakin. Riisu kuoritakki hetkeksi esim. levätessäsi, ettei hikoilu laske toimintatehoasi. 3G018 Kuoritakki

Talvi: Lisää tai vähennä välikerroksia sopivan työskentelylämpötilan saavuttaaksesi. Älä pue liikaa kerralla, ettet hikoile tarpeettomasti. Kun lepäät runsaan hikoilun jälkeen, huolehdi ettet kylmety; hien haihduttaminen laskee kehon lämpötilaa ja siten myös työskentely- ja toimintakykyäsi. Suosi vaihdettavia välikerroksia, avattavia tuuletusaukkoja, hengittäviä, tuulta ja sadetta pitäviä kuoriasuja.
8H007 Fleece väliasun pusero
8K926 Fleece väliasun housut

 

aluskerros työvaatteet

välikerros, työvaatteet

kuorikerros, työvaatteet