Työvaatevalmistaja Image Wear Oy lahjoitti Narvan sairaalan lastenosastolle valohoitolaitteen vastasyntyneiden keltaisuuden hoitoon. Image Wearin yksi vastuullisuustavoite on olla luotettava kumppani ja vastuullinen yrityskansalainen, joka pyrkii parantamaan paikallisen yhteisön hyvinvointia toimitusketjussaan. Ensimmäisenä kohteena on Viron Narva, jossa yrityksellä on oma tuotantolaitos. 

Tamperelaisen työvaatevalmistaja Image Wear Oy:n yritysvastuutavoite on edistää vastuullista liiketoimintaa yhteistyössä asiakkaidensa, toimittajiensa ja yhteiskunnallisten sidosryhmiensä kanssa. Uusimmassa vastuullisuusraportissaan yritys kertoo osallistuvansa yhteisöjen hyvinvointiin paikkakunnilla, joissa sillä on vaikuttamisen mahdollisuuksia. Ensimmäiseksi paikkakunnaksi valittiin Viron Narva, jossa yrityksellä on oma tuotantolaitos. Image Wear lupasi lahjoittaa 0,04 € jokaisesta vuonna 2019 Narvassa valmistetusta tuotteesta valitsemaansa yhteistyökohteeseen. Imagewear työvaatteet vastuullisuus

Image Wearin toiveena oli löytää kohde erityisesti lasten tai nuorten tukemiseen. Kun lahjoitettava summa oli vuoden 2020 alkupuolella selvillä, kohteeksi valittiin Narvan sairaalan lastenosasto. Sairaala sai itse ehdottaa, mihin haluaa lahjoitusrahat käytettävän. Vastasyntyneiden osastolla oli tarve sinivalojärjestelmälle, jolla hoidetaan vastasyntyneiden keltaisuutta. Valohoito vähentää vastasyntyneiden veren bilirubiinipitoisuutta. Vauvan neurologisen kehityksen kannalta on tärkeää, että valohoito aloitetaan ajoissa. Lahjoitetussa laitteessa on valohoitopussi, jonka avulla vanhemmat ja terveydenhoitohenkilökunta voivat olla paremmin vuorovaikutuksessa lapsen kanssa. Pussi mahdollistaa vastasyntyneen sylissä pitämisen ja syöttämisen hoidon aikana.

Valohoitolaite saapui sairaalaan vuoden 2020 lopulla ja varsinainen luovutustilaisuus järjestettiin lastenosastolla tammikuun alussa. Laitteen vastaanottivat Narvan sairaalan sisätautien klinikan lastensairauden osaston lääkäri Tatjana Timakova ja vastuullinen sairaanhoitaja Anastassia Gorškova. Laitteen luovutti Image Wearin Narvan tehtaan tuotannon operatiivinen johtaja Jelizaveta Pavlova.