Image Wear täyttää 2019 pyöreät 60 vuotta. Vuoden 2018 suunnittelukilpailun voittajamallisto julkistetaan tämän ketterän kuusikymppisen työvaatevalmistajan juhlavuonna.

Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailu on Image Wearin järjestämä kilpailu suomalaisille vaatesuunnittelun opiskelijoille. Image Wear haluaa tukea suomalaista vaatesuunnittelua ja nuoria opiskelijoita sekä kannustaa nuoria työvaatteiden maailmaan. Hyvä työvaate on osa yrityksen ilmettä ja auttaa ihmisiä tekemään työtään tehokkaammin, mukavammin ja turvallisemmin.

Kilpailutehtävä
Suunnittele naisille ja miehille palvelualan asukokonaisuudet, jotka soveltuvat mm. terveydenhoito-, kauneudenhoito- ja/tai siivousaloille. Kilpailussa haetaan toteuttamiskelpoista suunnitelmaa.
Suunnittelussa tulee ottaa huomioon vastuullisuusnäkökulma. Vastuullisuus on osa Image Wearin kaikkea toimintaa – se on iloinen asia, joka kannustaa innovatiivisuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen.

Osallistumisohjeet
Ideoi ja luonnostele näkemyksesi sekä ehdota sopivia materiaalivaihtoehtoja. Suunnittele malliston nimi sekä tuotelappuun sopiva tarina itsestäsi ja mallistostasi.

Lähetä kilpailutyösi paperilla ja sähköisesti (.pdf ja .ai) 31.10.2018 mennessä osoitteeseen:
Image Wear Oy, Yrittäjänkatu 24, 33710 Tampere. Sähköposti: suunnittelukilpailu@imagewear.fi
Merkitse kuoreen viitteeksi Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija 2018.
Liitä kilpailutyön mukaan erillinen paperi, josta käy ilmi nimesi, oppilaitoksesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Muista liittää mukaan allekirjoitettu suunnittelusopimus joko paperiversiona tai sähköpostin liitteenä. Suunnittelusopimuspohjia on toimitettu oppilaitoksille, ja pohjan voi tarvittaessa pyytää osoitteesta suunnittelukilpailu@imagewear.fi. Kilpailutöitä ei palauteta.

Töiden perusteella raati valitsee 3 – 5 suunnittelijaa haastatteluihin, jotka käydään viikolla 46. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti marraskuun puoliväliin mennessä.

Image Wear valmistaa kilpailun voittajan asukokonaisuuden yhdessä kilpailun voittajan kanssa. Image Wear saa suunnittelijalta oikeuden asukokonaisuuden mahdolliseen kaupalliseen tuotantoon.

Palkinnot
Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija 2018 saa 2000 euron arvoisen palkkion, jonka lahjoittaa Image Wear. Voittaja palkitaan julkistustilaisuudessa 2019. Voittaja ja asukokonaisuus ovat esillä erilaisissa juhlavuoden tapahtumissa. Voittaja sitoutuu olemaan kertomatta voitosta julkistustilaisuuteen asti.

Kilpailun säännöt
Lähettämällä kilpailutyön osallistuja sitoutuu seuraaviin sääntöihin:
•    Kisaan voivat osallistua kaikki Suomessa opiskelevat opiskelijat, joiden pääaineena on vaatesuunnittelu tai sitä vastaava, jollain toisella nimikkeellä annettava tekstiili-, muoti, tai vaatetusalan opetus.
•    Myös tänä vuonna valmistuneet tai valmistuvat voivat osallistua kilpailuun.
•    Image Wearin henkilökunta ei voi osallistua kilpailuun.
•    Kilpailuun osallistutaan Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailua varten suunnitellulla asukokonaisuudella. Jo muihin kilpailuihin suunnitelluilla tai opiskeluun liittyvillä töillä ei voi osallistua kilpailuun.
•    Image Wear sopii voittajan kanssa voittotyön valmistamisesta yhteisissä suunnittelupalavereissa. Tuotannollisten seikkojen takia asuun voi tulla muutoksia, joista sovitaan yhdessä voittajan kanssa.
•    Voittotyö jää julkistustilaisuuden jälkeen Image Wearin omistukseen.
•    Image Wear saa oikeudet asukokonaisuuden kaupalliseen tuotantoon.
•    Mikäli asukokonaisuus tulee tuotantoon, siihen tehdään pahviset tuotelaput, joissa suunnittelijan nimi mainitaan. Image Wearilla on oikeus muokata tarinaa ja malliston nimeä suunnittelijan luvalla / yhdessä suunnittelijan kanssa.
•    Image Wear voi ottaa tuotantoon myös muita kuin voittajan asukokonaisuuksia. Muista asukokonaisuuksista tai niiden osista sovitaan erillinen korvaus.

Lisätiedot
Lisätietoja kilpailusta antaa Essi Elorae, email essi.elorae@imagewear.fi

 

Image Wear Oy lanseerasi ensimmäisen Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailun vuonna 2017. Kilpailutehtävänä oli suunnitella tarjoilijan ja kokin asukokonaisuuksista koostuva ravintola-alan mallisto. Kilpailun voitti Savonia-ammattikorkeakoulun vaatetusmuotoilun linjalta valmistunut Laura Tahvanainen. Voittaja julkistettiin Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa, jossa Lauran suunnittelema mallisto oli esillä messujen ajan.