Vaatteen nykiminen on pois muodista – uusi kainalorakenne pitää vaatteen paikoillaan

Kuinka monta kertaa päivässä hoitaja kurottaa tippaletkuun tai nostaa potilasta sängystä? Entä monestiko sähköasentaja kaivelee johtoja päänsä yläpuolella aukeavasta huoltoluukusta? Suurin piirtein yhtä monta kertaa näissä tehtävissä tulee kiskottua vaatteita takaisin paikoilleen. Vaan ei enää.

Image Wear on tuonut viime vuonna markkinoille tuotteita, joiden ainutlaatuinen, hyödyllisyysmallisuojattu kainalorakenne pitää vaatteen aloillaan niissäkin työtilanteissa, joissa kurotellaan, nostellaan, ojennellaan ja ylipäänsä liikutaan paljon. ”Käyttömukavuus on ollut tässä kehitystyössä lähtökohtana. Innovatiivinen kainalorakenteemme vähentää vaatteen epämukavaa nousemista ja mahdollistaa vaatteen laskeutumisen. Eli enää ei tarvitse miettiä, jääkö maha pilkottamaan tai paita jumittamaan rintojen päälle, kun ojentelee käsiään”, kuvailee myynti- ja tuotekehityspäällikkö Mari Kuukkula Image Wearista.

Alun perin terveydenhuoltoalan asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitetty kainalorakenne on löytänyt tiensä myös esimerkiksi teollisuuden käytössä olevaan varoitusvaatetukseen. ”Uudella kainalorakenteella varustettu varoitustakki on tarkoitettu kaikille aloille, joissa on tärkeä näkyä, ja joissa työskentelyolosuhteet asettavat haasteita työvaatteille. Uusi takki on saanut suosiota etenkin rakennusalalla. Takki täyttää standardin EN 20471 luokan 2 ja se luokitellaan erittäin näkyväksi vaatteeksi, jota käytetään rakennusalan lisäksi muun muassa tietöissä ja liikenteenohjauksessa”, kertoo Kuukkula.

Tuotekehitys lähtee asiakkaiden kuulemisesta
Image Wearin laaja myyntiverkosto kuuntelee Kuukkulan mukaan jatkuvasti asiakkailta tulevia kommentteja, joiden pohjalta tuotteita kehitetään. ”Monella toimialalla työtavat muuttuvat ja työskentelyolosuhteetkin saattavat ajan myötä muuttua. Lisäksi käyttäjien käsitys toimivasta vaatetuksesta muuttuu. Siksi työvaatteidenkin on kehityttävä vastaamaan entistä paremmin nykymaailman vaatimuksia. Meillä tuotekehityksessä on koko ajan menossa asiakkaiden kanssa erilaisia yhteistyöprojekteja, joilla saadaan markkinoille aiempaa tarkoituksenmukaisempia työvaatteita.”