Kotimaiset yritykset, laivayhtiö Eckerö Line ja työvaatteita valmistava Image Wear, ovat kirjaimellisesti lyöneet hynttyyt yhteen. Image Wear teetti Eckerö Linen työasujen ylijäämäkankaista 200 lakanaa, jotka lahjoitettiin vauvaperheitä ja heidän läheisiään tukevalle Helsingin ensikotiyhdistykselle.

Eckerö Linen ja Image Wearin yhteistyöprojektissa otettiin vanhojen työasujen ylijäämäkankaat uusiokäyttöön. Vanhoista paitakankaista valmistettiin kaikkiaan noin 200 lakanaa, jotka lahjoitettiin toukokuussa Helsingin ensikotiyhdistykselle. Helsingin ensikotiyhdistys on vuonna 1936 perustettu kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa apua tarvitsevia vauvaperheitä ja heidän läheisiään.

Kankaat ovat jääneet yli Eckerö Linen työntekijöiden paitapuseroiden valmistuksesta. Kangasta jäi varastoon työntekijöiden asujen ilmeen uudistuttua, ja niille saatiin yhteistyön myötä uusi elämä. Eckerö Linen m/s Finlandia -aluksella työskentelee erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä 180 työntekijää. Heille valmistetaan vuodessa kaikkiaan 750 työvaatetta.

”Vastuullisuus on osa Image Wearin kaikkea toimintaa, kuten tuotekehitystä, asiakassuhteita, henkilöstöjohtamista, materiaalihankintaa sekä suhteitamme yhteistyökumppaneihin ja ympäröivään yhteiskuntaan. Perheyritykselle luontainen osa vastuullisuutta on perheiden ja lasten hyväksi tehty työ, ja ensikotiyhdistys keskittyykin perheiden auttamistyöhön. Toivomme, että lakanalahjoitus tuo apua sitä tarvitseville lapsiperheille”, kertoo Image Wearin Helsingin myyntipäällikkö Niina Jurvanen.

”Tämä yhteistyö on lähellä sydäntämme Eckerö Linella, sillä vastuullisuus – niin ympäristövastuu kuin sosiaalinen vastuu – on tärkeä osa liiketoimintaamme.  On hienoa, että saimme samanaikaisesti kierrätettyä meille tarpeettomaksi jäänyttä ylijäämämateriaalia ja tuotettua siitä jotain merkityksellistä. Image Wearin kanssa tehty hyväntekeväisyystoiminta on suunnattu Helsingin ensikotiyhdistykselle, joka tekee tärkeää työtä”, Eckerö Linen Markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi iloitsee.

Myös muita Eckerö Linen vanhoja työvaatteita on laitettu kiertoon. Henkilökunta on ottanut vanhat, vuonna 2007 käytössä olleet klassiset solmiot ja neuletakit takaisin käyttöön. Aikaisemmin käytössä olleet valkoiset ja raidalliset paitapuserot aiotaan vuorostaan lahjoittaa Globe Hopelle, joka valmistaa ekologisia designtuotteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Globe Hopen ja Image Wearin yhteistyön pohjana on yhteinen arvomaailma: Molemmat yritykset ovat sitoutuneet suunnittelussa ja tuotannossa kestävän kehityksen periaatteisiin.

Eckerö Line haluaa haastaa myös muita yrityksiä osallistumaan kierrätystalkoisiin ja auttamaan ensikotiyhdistyksen kaltaisia kohteita. Ensikodin auttamistavoista löytyy lisätietoa osoitteesta https://www.helsinginensikoti.fi/haluatko-auttaa.