Rekkakuskin apu hirvikolarissa inspiroi Image Wearin mukaan Ammattina Sankari -kampanjaan

Image Wear tekee tänä vuonna yhteistyötä Ammattina Sankari -kampanjan kanssa. Kanadalaislähtöinen kampanjan ytimessä on kilpailu, joka nostaa esiin ammattikuljettajien esimerkillisyyttä tien päällä. Kilpailussa kuka tahansa suomalainen saa ilmiantaa sankarinsa kampanjan nettisivuilla ja kertoa tilanteesta, jossa ammattiautoilija on ojentanut auttavan kätensä.

Image Wear lähti kampanjaan osin sattuman kautta. Kaikki alkoi hirvikolarista, johon myyntijohtaja Kari Lappalainen joutui työmatkallaan yli vuosi sitten joulukuussa.

– Ajoin pimeänä, sateisena iltana Torniosta etelään, kun maantielle ilmestyi yhtäkkiä hirvi. Eläin törmäsi konepeltiini, lensi sen yli keskelle tietä ja kuoli heti. Takanani ajanut rekkakuski Leo Muhonen näki tilanteen jo kaukaa ja toimi välittömästi. Hän pysäytti rekkansa omalle kaistalle jo ennen hirveä ja laittoi hätävilkut päälle niin, ettei kukaan takaa tuleva vahingossakaan ajaisi paikalle satasta ja törmäisi hirveen uudestaan, Kari Lappalainen kertoo.

Muhonen jäi paikalle ohjaamaan liikennettä ja odottamaan ambulanssia ja paloautoa, vaikka työvuoro venyi. Ehjin nahoin selvinnyt Kari Lappalainen vaikuttui Muhosen toiminnasta ja halusi kiittää miestä jälkikäteen.

– Rahtarit vinkkasivat Ammattina Sankari -konseptista ja kertoivat, että voisin ehdottaa Leoa sankariksi. Tein niin, ja Leo palkittiin Vuoden Sankarina.

Image Wearilla inspiroiduttiin tarinasta ja ammattikuljettajien urheudesta niin, että yritys päätti lähteä mukaan Ammattina Sankari -kampanjaan.

– Yhteistyö sopii meille loistavasti. Kampanjassa on kyse tieturvallisuudesta, ja Image Wearin työasut parantavat omalta osaltaan ammattiautoilijoiden turvallisuutta. Tulemme näkymään kampanjassa pitkin vuotta, Lappalainen sanoo.

Raati valitsee kilpailun voittajat, jotka julkistetaan Helsingin Astoria-salissa pidettävässä gaalassa 20. marraskuuta. Vuoden Sankarin pääpalkinnon ojentaa kampanjan suojelija, liikenneministeri Anne Berner. Palkinnon arvo on 2500 euroa sankarille ja 2500 euroa hänen valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Kampanjan sivut: ammattinasankari.fi