Älykäs varoitustakki toimii led-valojen ja lämmityspaneelin avulla

Image Wearin kehittämä varoitustakki on lajinsa ensimmäinen Suomessa.

Pohjolassa riittää vaarallisia, kylmiä ja pimeitä työskentelyolosuhteita. Image Wear vastaa haasteisiin lanseeraamalla uudenlaisen varoitustakin, joka sisältää sekä turvallisuutta lisäävän valonlähteen että työmukavuutta luovan lämmityspaneelin. Välikauden säihin tarkoitettu takki on ensimmäinen led-valoja sisältävä varoitustakki, jossa on myös lämmittävä elementti.

”Tällaisia ei ole ennen markkinoilla nähty. Takki parantaa turvallisuutta niissä paikoissa, joissa ihmisen täytyy näkyä pimeässä ilman ulkopuolista valonlähdettä. Varoitustakki sopii erityisesti liikenteen ohjaukseen, rekkakuskeille ja tietyömaille, mutta miksei rakennuspuolellekin”, toteaa Image Wearin tuotepäällikkö Riikka Törmä.

Varoitustakin oikeassa hihassa on kolme led-valoa. Rintapuolella on kaksi valoa ja selässä loistaa viiden valon vaakarivi. Valot saavat virtansa pienestä akusta, jota säilytetään takin povitaskussa. Hiha- ja selkävalot saadaan päälle katkaisimesta, jolla valot voi säätää näkymään joko valkoisina tai punaisina. Ne voi asettaa palamaan joko yhtäjaksoisesti tai vilkkuen, ja pienikokoinen akku kestää noin kahdeksan tuntia.

Takin sisäpuolella selässä on irrotettava lämmityspaneeli, joka helpottaa työskentelyä kylmissä olosuhteissa. Tarralla kiinnitettävä selkäpaneeli saa virtansa omasta akustaan, jonka kesto on noin neljä tuntia lämpötilasta riippuen. Akku kannattaa asettaa lataukseen aina yön ajaksi, jolloin se on valmis uuteen työvuoroon.

”Lämmityspaneeli on mainio etenkin silloin, kun työ vaatii kyykistelyä, joka paljastaa osan alaselästä. Tällä varoitustakilla ei tule vilu kylmissäkään olosuhteissa”, Riikka Törmä sanoo.

Helppohoitoisen takin kestävät led-valot voi pestä koneessa, mutta lämmityspaneeli on irrotettava ennen pesua.

Image Wear lanseeraa varoitustakin EuroSafety-messuilla, jotka järjestetään Tampereella 13.–15.9.2016 yhdessä Työhyvinvointi-messujen, Logistiikka-messujen ja Työterveyspäivien kanssa.