Suuren suosion eri puolilla maailmaa saanut Vaatevallankumous-kampanja (Fashion Revolution) järjestetään taas myös Suomessa 24.-30. huhtikuuta. Kampanjan tavoitteena on herätellä vaateteollisuutta vastuullisuuteen.

Lue lisää vaatevallankumouksen taustoista:
http://fashionrevolution.org/country/finland/

 

Image Wear on jälleen mukana tukemassa vaateteollisuuden vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä osallistumalla kampanjaan. Henkilökuntamme kulkee kampanjan aikana vaate nurinpäin kannustaen ihmisiä keskustelemaan vaatteista ja niiden valmistuksesta.

Kampanja kannustaa yrityksiä kertomaan, kuka ja missä heidän vaatteensa valmistaa. Tällä kertaa esittelemme ompelijamme Daivan ja vaatteidemme loppukäyttäjän Susannen.

Daiva Kozeniauskiene I Ompelija, Liettua

Daiva Kozeniauskiene pääsi jo lapsena seuraamaan ompelija työtä, sillä hänen äitinsä oli ompelija, joka työskenteli kotona. Häntä itseään kuitenkin kiinnosti enemmän maalaaminen. Koulunsa päätettyään Daiva huomasi ompelutyön olevan suosittua. Hän itse ei kuitenkaan saanut lääkäriltä lupaa työhön, koska piti Daivan näköä työhön heikkona. Niinpä Daiva työskenteli hetken aikaa leipurina, mutta ei innostunut työstään. Ammattikoulun sijaan hän päätti opetella itse ompelemaan ja oppi yksityiskurssilla teoriatiedot. Kurssin jälkeen Daiva kysyi töitä ompelimosta ja käytäntö opetti taidot. Daiva nauttii työstään, koska hyvä lopputulos vaatii keskittymistä ja tarkkuutta.

Susanne Savolainen I Lentoemäntä

Susanne Savolainen on lentoemäntä ja käyttää Image Wearin valmistamia työasuja. Hän on ollut Finnairilla töissä 30 vuotta. Virkapuku helpottaa työtä – ei tarvitse miettiä, mitä pukee töihin. Pitää huolehtia ainoastaan, että vaatteet ovat siistit, ehjät ja virkapukuohjesääntöjen mukaiset.

Susannen mielestä nykyinen virkapuku tuntuu käytössä hyvältä ja sitä on mukava pitää päällä: puku on joustava ja materiaali miellyttävä. Puku on myös tyylikäs ja virkapuvun osista saa yhdisteltyä paljon eri kombinaatioita.

Kysyimme Susannen mielipidettä tuotteiden alkuperän ja valmistajayrityksen vastuullisuuden merkityksestä. Hän toivoisi materiaalin oston ja virkapukujen valmistuksen tapahtuvan Suomessa. Tärkeää on, että valmistajayritys ja -tehdas ovat jatkuvan valvonnan alla huolehtien työntekijöiden työoloista ja työajoista sekä varmistaen turvallisen työilmapiirin. Tulisi myös varmistua, ettei lapsityövoimaa käytetä.

Kierrätys on Susanne mielestä hyvä asia. Tulisi varmistaa, että kaikki käytettävä materiaali on kierrätettävää, vaatteiden valmistukseen sopivaa ja turvallista.