Image Wear työvaatteet
Vaatevallankumous-viikko on taas täällä ja on hyvä hetki kysyä #WhoMadeMyclothes? Ei ole samantekevää, missä ja miten vaatteet valmistetaan. Kahdeksan vuotta sitten eli 24.4.2013 kahdeksankerroksisen Rana Plazan vaatetehtaan katto romahti Bangladeshissa. Turmassa kuoli 1138 ihmistä ja noin 2500 loukkaantui.  

Rana Plaza oli monen länsimaisen vaateyrityksen alihankkija. Vaateteollisuuden läpinäkyvyyden lisäämiseksi syntyi Fashion Revolution eli Vaatevallankumous-kampanja. Vaatevallankumousta vietetään vuosittain huhtikuun viimeisellä viikolla eli Rana Plazan romahduksen vuosipäivän ympärillä. Vastuullisen vaatevalinnan tekeminen vaatii tietoa. Kampanjan tarkoitus on herätellä kuluttajia miettimään omien vaatteiden alkuperää #WhoMadeMyClothes-kysymyksin sekä vaatevalmistajia kertomaan, missä vaatteet valmistetaan ja esittelemään niiden tekijöitä #IMadeYourClothes-kyltein. Tällä kertaa esittelemme ompelijamme Zinaida Beljajevan.

Image Wear työvaatteet

Zinaida Beljajeva on syntynyt Narvan kaupungissa, joka on aina ollut kuuluisa tekstiiliteollisuudestaan.  Käsityöt houkuttelivat Zinaidaa jo lapsena. Vaatteiden valmistusprosessi kiehtoi häntä, joten koulun jälkeen hän lähtikin opiskelemaan ompelijaksi.

Ammattikoulusta valmistuttuaan Zinaida aloitti työt ompeluyrityksessä. Hän työskenteli yrityksessä useita vuosia, mutta koki, että yrityksen johdon suhtautumisessa työntekijöihinsä olisi parantamisen varaa. Lopulta hän päätti vaihtaa alaa.

Työskenneltyään toisella alalla useita vuosia Zinaida huomasi, että hänen kutsumuksensa on luoda kauniita asioita omin käsin ja hän päätti kokeilla ompelutyötä uudelleen. Niinpä Zinaida aloitti taas ompelijana, tällä kertaa Image Wearilla, ja pitää työstään. Työ antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä ja saada uusia kokemuksia. Hän nauttii työnsä tulosten näkemisestä ja on tyytyväinen Image Wearilla työskentelyyn.

Jaamme Vaatevallankumous-kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa lisää kuvia vaatteidemme valmistajista.

Seuraa Somessa kampanjapostauksiamme

Image Wear työvaatteet  Image Wear työvaatteet  Image Wear työvaatteet  Image Wear työvaatteet